• Standaard header

Recepten

Fou Yong Hai á lá Oma Irma.

 

Lekkere luchtige Zomerkost voor 2 volw. en 2 kinderen.

Bereidingstijd: 30 min. groente snijden, 10 min bakken.

Benodigdheden: 1 of 2 koekenpannen, een steelpannetje en een wok 

Ingrediënten:
olijfolie
1 middenmaat prei of 2 uien
1 potje doperwten
½ doosje kastanjechampignons
½ paprika
Klein stronkje broccoli (+/- 150gr.)
150gr. Spitskool
evt. 2cm. Gember
1 teen knoflook
Verse bieslook, gesneden in schaaltje voor eroverheen.
2 eieren per persoon, liefst van kippen die zoveel mogelijk zelf hun eten opscharrelen.

Kruiden:
½ theelepel Zeezout
1½   theelepel Kerrie

Verder:
Zoete chilisaus
Ketjap
Ketchup 

Bereiding:
Snij alles lekker fijn, dat wokt makkelijker. Knoflook en gember even samen in een schaaltje. De prei, kastanjechampignons, paprika, broccoli en spitskool kan ook in 1 schaal gesneden worden.
Eieren met de staafmixer, gewone mixer of blender flink opkloppen tot het schuimt.

Doperwtjes even warm maken in steelpannetje.

2 eetlepels olijfolie in koekenpan warm laten worden. Max. 4 eieren per keer, anders wordt je omelet te dik. Op klein vuur langzaam stijf laten worden. Niet keren, bovenkant hoort schuimig te blijven. 
Evt. met 2 koekenpannen werken, zodat je voor 4 personen tegelijk kunt maken.

2 eetlepels olijfolie in wok, kerrie en zout toevoegen en de knoflook en gember aanfruiten (even bakken). De overige groenten erbij en Lekker Wokken!! Na een minuut of 7 is alles gaar.

4 borden klaarzetten, halve omelet erop, met de schuimkant naar boven. Vullen met het groente mengsel en dubbelklappen. Doperwtjes ernaast.

Serveren met Ketjap, ketchup, bieslook en chilisaus naar smaak.

Eet smakelijk!

Gebakken aardappeltjes Kapsalon

4-pers.

Ingredienten:

  • 1000gr. aardappels. 
  • 1-2 uien
  • paprika
  • komkommer
  • 2 tomaten
  • sla
  • echte boter en/of olijfolie
  • rozemarijn, tijm, peterselie, zout en peper naar smaak
  • geraspte kaas
  • 500gr. shoarma

bereiding: vastkokende aardappels (mona lisa of agria) schillen, in blokjes snijden en 5 min. koken. overige groente snijden, ui en paprika apart houden. Shoarma bakken zoals op verpakking staat.  De gekookte aardappels met een beetje echte boter en of olijfolie opbakken samen met de ui en paprika. Kruiden naar smaak toevoegen.

De gebakken aardappels verdelen over de borden, shoarma eroverheen, dan geraspte kaas en de overige groente als garnering of als salade erbij serveren.

Smullen!!

 

Pompoensoep
 

Ingrediënten


Bereiding

Snijd de pompoen in stukken en verwijder indien gewenst de schil, hoeft niet bij biologische pompoen. Zet een pan op het vuur en verhit de boter of olie en voeg de stukken pompoen toe. Snijd de ui en tomaten grof en doe deze ook in de pan. Bak ongeveer 3 minuutjes en giet er dan het water bij.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Laat alles nu ongeveer 20 minuten koken op klein vuur. Pak de staafmixer of doe alles in de blender en pureer alles tot een gladde soep. Voeg de room toe en mix alles nog een keer goed door. Zet nog 2 min op het vuur en serveer dan met wat peterselie, pompoenpitten en eventueel wat extra room.

 

 

Nieuws

  • School project Weststellingwerf

    In 2020 doen wij mee met de gemeente aan het project om scholen te ondersteun...

    Lees meer
  • Helpen op de tuin

    Wie ziet graag een beginnend biologische tuin groeien, zodat de mooiste groentes in de buurt te krijgen zijn.

    Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.